Biztosan mindenkinél előfordul, hogy nagyobb adag sült húst készít, amiből aztán bőven marad. A maradékok újrahasználása többféleképpen történhet, nálunk most egy gyors és tartalmas melegszendvics készült belőle, kétféle házi szósszal. Igazán elégedettek voltunk a végeredménnyel, gyorsan el is pusztítottuk.

uj013

Hozzávalók:

magos kifli vagy zsemle
maradék sült hús vékonyra vágva
jégsaláta, uborka
sajt
2 féle házi öntet (receptek lejjebb)

A kiflit (vagy zsemlét) félbe vágjuk, serpenyőben vágott felükkel lefelé 2 perc alatt megpirítjuk. A sütőt grill fokozatra állítjuk. A szósz kivételével összeállítjuk a szendvics alját, tetejére a sajt kerüljön. A szendvicstető nélkül az aljakat 3-4 perc alatt meggrillezzük, amíg a sajt meg nem olvad rajta. Sütőből kivéve ízlés szerint a két szósz valamelyikével megkenjük, tetejével együtt azonnal fogyasztjuk.

Házi barbecue szósz hagymával:

2 db lilahagyma
1 citrom leve
3 ek. ketchup
2 ek. worchester szósz
1 ek. mustár
csipet cukor
só, frissen őrölt bors

A lilahagymát apró kockára vágjuk, alaposan besózzuk, meglocsoljuk a citrom levével és 10 percet állni hagyjuk. Ily módon valamennyit veszít az erősségéből. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, óvatosan sózzuk – a hagyma már sós! – és borsozzuk. Végül összekeverjük a hagymával, és a szendvicsekbe töltjük.uj010

Házi tormás szósz:

1 ek. reszelt torma
2 ek. tejföl
4 ek. majonéz
metélőhagyma
só, bors

Összekeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

uj011