Kifejezetten szeretem a különböző salátákat, főleg persze tavasszal és nyáron, amikor minden zsenge és friss. Nem akarok állandóan panaszkodni  az idő miatt, nincs mit tenni, alkalmazkodni kell hozzá, úgyhogy most egy meleg salátát készítettem egyfajta ellensúlyozásként. A tahini szósz benne az egyetlen extra hozzávaló, de ez bármelyik ázsiai boltban vagy bio boltban beszerezhető. Valójában őrült szezámkrém olajjal dúsítva, nagyon jellegzetes íze van, szendvicskrémek, mártogatósok (pl. hummusz) és különböző keleti ételek intenzív ízesítője.

Hozzávalók (2 személyre):

10 dkg bacon
5 dkg fetasajt
Fél doboz csicseriborsó (mehetne bele az egész is, de majd hummusz készül belőle)
2 kis fej lilahagyma
1 nagyobb cukkini cukkini
2 szem paradicsom
só, bors, kakukkfű
olívaolaja a grillezéshez.

2 tk. tahini paszta
1 doboz natúr joghurt – kissé lecsepegtetve
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé

A natúr joghurtot kissé lecsepegtetjük. A cukkinit 2-3 mm vastag karikára vágjuk, a lila hagymát negyedeljük, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A paradicsomot is karikákra vágjuk, de külön edénybe tegyük, ezt a végén érdemes grillezni. A csicseriborsót lecsepegtetjük, ezt a bacon visszamaradt zsírjában fogjuk majd átsütni.
A grill serpenyőt – vagy sima serpenyőt – kevés olívaolajjal előmelegítjük, és elkezdjük rajta a zöldségeket grillezni. Amikor a cukkini és a lila hagyma elkészült, a paradicsomot egy perc alatt átforrósítjuk. Ennek tényleg nem kell sok idő, nagyon hamar megfonnyad. Végül ugyancsak a grill serpenyőben elkészítjük a bacont, és a visszamaradt zsírban a csicserit egy perc alatt átsütjük.
A joghurtot és a tahinit összekeverjük, pár csepp citromlével, gerezd fokhagymával ízesítjük.
A salátát összekeverjük, melegen, feta sajttal és a baconnel a tetején, a szósszal leöntve azonnal tálaljuk.