Ez egy igencsak last minute Valentin napi desszert, a hét elején készített recept ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hát igen, megesik az ilyen. Ez azonban rendkívül gyorsan elkészül, egyszerű hozzávalók kellenek csak hozzá, amiknek nagy része amúgy is mindig van otthon. Szóval, ha nincs még ötletünk, lepjük meg magunkat vagy szeretteinket ezzel az édességgel!

DSC_0150

Hozzávalók:

0,5 l tej
6 dkg búzadara
3 dkg vaj
2 tojás sárgája
6 dkg cukor
fél vaníliarúd kikapart belseje

Öntethez:
2 mandarin leve
3 ek. cukor

A tojássárgáját összekeverem a cukorral, pár kanál tejjel, és félreteszem. A maradék tejet a vaníliarúd belsejével felforralom. Közben a vajon megpirítom a búzadarát. Amikor barna, hozzáöntöm a forró tejhez, simára keverem. Kevés keveréket egyből átöntök a tojássárgához, és homogénné keverem. A grízes tejet leveszem a tűzről, hozzákeverem a tojássárgáját. Amikor egyneművé válik, visszateszem a tűzre, és alacsony lángon pár perc alatt besűrítem. Puding állagú lesz. Poharakba töltöm.
A mandarin levét a cukorral egy teflon serpenyőben addig forralom (3-4 perc), amíg szirupos sűrűségű nem lesz. Ezt oszlatom el a grízpudingok tetején.