Ha továbbra is ilyen idő marad, nem is olyan nagy baj, ha be kell kapcsolni a sütőt. Ennek a citromtortának az alapja nem sima piskóta, állagra valahol a sajttorta és a piskóta között helyezkedik el. Nem túl tömény, a bodzás krém sem hivalkodó, íze jól megfér a többi hozzávalóval. Ütős desszert lehet ilyen borongós időben is.

bodzas epres torta

Hozzávalók (20 cm-es formához):

25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 citrom leve és héja
5 egész tojás
25 dkg liszt
1 dl tej
1 nagy doboz (330 g) tejföl
1 csomag sütőpor

Krémhez:
3 dl tej
5 ek. cukor
fél rúd vanília
4 nagy fej bodzavirág
1 pudingpor
25 dkg mascarpone

Díszítéshez: 30 dkg eper

A sütőt 180 fokra melegítjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és közepesen fokozaton 1-1 percig verjük. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, a tejfölt, és a sütőporos liszt felét. Alaposan elkeverjük, ekkor mehet bele a tej és a sütőporos liszt másik fele. Egy kivajazott, kilisztezett 20 cm átmérőjű formába töltjük, és 180 fokon 90 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, fedjük le alufóliával. Langyosra hűtjük, és félbevágjuk.
Közben elkészítjük a krémet. Kevés tejet elkeverünk a pudingporral, félrerakjuk. A maradék tejet a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a bodzával felforraljuk, és fél órára félretesszük. Kiszedjük belőle a bodzát, újraforraljuk, és a félretett pudinggal besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és a mascarponéval kihabosítjuk. Végül összeállítjuk a tortát. A krém 2/3-ad részét a torta belsejébe, 1/3-ad részét a tetejére halmozzuk. Eperrel díszítve azonnal fogyasztható.