Amikor múlt héten azt írtam, hogy befejeztem az ehető ajándékok gyártását és most már csak iható ajándékok lesznek, akkor először még két, rögtön fogyasztandó ital járt a fejemben. Közben azonban beszéltem Húgommal, aki szuper ötletet adott: készítsek forró csoki mixet. Továbbgondolva a dolgot arra jutottam, hogy két legyet fogok egy csapásra ütni, és nem csak forró csokit, de mocha mixet is készítek. Az elkészített forró csoki keverék a benne lévő fahéjtól és szerecsendiót lesz igazán télies ízvilágú. A mocha forró csoki és eszpresszó kávé keveréke forró tejjel és tejszínhabbal megspékelve. Kávé és édességkedvelőknek kötelező téli ínyencség. A receptek alatt recept kártyát is találtok!

Hozzávalók – Forró csoki mix (1 db 0,5 literes befőttesüveg):

DSC_0881

80 g kakaópor (holland, 20-22%-os kakaóvaj tartalmú) 2 tk. fahéj
1/2 tk. őrölt szerecsendió
16 dkg cukor
2 tk. keményítő
10 dkg étcsokoládé (60%-os)

A fél literes befőttesüveget készítsük elő, fontos, hogy teljesen száraz legyen. A kakaóport a fahéjjal és a szerecsendióval keverjük össze egy bögrében. Egy másik bögrében pedig a cukrot és a keményítőt keverjük el alaposan. Az étcsokoládét vágjuk apróra és már kezdődhet is a rétegezés. Nálam a következőképpen történt: kakaóporos keverék fele – cukros keverék fele – újra kakaópor – maradék cukor – a tetejére pedig az étcsokoládé. Felhasználási javaslat: az üveg tartalmát alaposan keverjük össze. Készítsünk elő egy 3 dl-es bögrét, tegyünk bele 3-4 teáskanál forró csoki keveréket. Forraljunk fel 2,5 dl tejet, öntsük a bögrébe és keverjük simára. Ha fokozni szeretnénk még, tejszínhabbal tálaljuk.

Recept kártya letöltés: itt

Hozzávalók – Mocha mix (1 db 0,5 literes befőttesüveg):

DSC_0886

65 g kakaópor (holland, 20-22%-os kakaóvaj tartalmú) 16 dkg cukor
15 g instant kávé granulátum
1/2 tk. só
8-10 dkg étcsokoládé, 60%-os (10 dkg valószínűleg nem fog beleférni az üvegbe)

Készítsük elő a fél literes befőttesüveget, figyeljünk, hogy teljesen száraz legyen. A cukrot keverjük el a sóval, mérjük ki külön a kávét és a kakóport egy-egy pohárba, vágjuk apróra az étcsokoládét és rétegezzük az ajándékunkat, például így: cukor fele – kakaópor – cukor másik fele – kávé granulátum – étcsokoládé. Felhasználási javaslat: Az üveg tartalmát alaposan keverjük össze. Készítsünk elő egy 3 dl-es csészét, tegyünk bele 3-4 teáskanállal a keverékből. Forraljunk fel 2,5 dl tejet egy lábasban – vagy lehet fele víz-fele tej keverék -, öntsük a mocha mixre és keverjük simára. Tejszínhabbal és fahéjjal megszórva tálaljuk.

Recept kártya letöltés: itt