Íme egy újabb nyers torta recept. Bevallom ez még a két ünnep között készült, látszik is a kép minőségén, mert a fotósarkomat épp a karácsonyfa bitorolta… Szóval említettem már, hogy van újévi fogadalmam a bloggal kapcsolatban. Az egyik egy havi téma kiválasztása, a másik pedig hogy jobban figyelek a képekre, és nem csak kiposztolok egy szelet sütit. Szóval mondhatnám, hogy reményeim szerint ez az utolsó kép, amin csak úgy önmagában álldogál az étel. Bár az ízén nem ront semmit. És ugye az (is) a lényeg…

DSC_0934

Hozzávalók: (22 cm-es tortaformához)

Alja:

10 dkg mandula
12 dkg datolya (mag nélküli, beáztatva)

Csokikrém:

60 dkg datolya
3 ek. nyers kakaópor
1 dl kókuszolaj

2 db érett banán
6 ek. kókuszreszelék

2 dl kókuszkrém
1 ek. vanília kivonat
1-2 ek. kókuszreszelék

Első lépésként a datolyát és a mandulát fontos egy estére vízbe áztatni, és mindenképpen tegyük a kókuszkrémet felhasználás előtt legalább 12 órára hűtőbe.
Másnap a mandulát aprítógépben megdolgozzuk, majd félretesszük. Ugyanezt tesszük a datolyával, hozzáadjuk az aprított mandulát és krémesre dolgozzuk. Egy 22 cm-es tortaforma aljába lenyomkodjuk.
A datolyáról a vizet leöntjük, a datolyát a kókuszolajjal az aprítógépbe tesszük. Alaposan összedolgozzuk, ehhez mehet a kakaópor is. A csokikrém 2/3-át a tortaalapra helyezzük, a maradékhoz hozzáadjuk a banánt és a kókuszreszeléket és homogén masszává pürésítjük. Ez a réteg kerül a csokoládé krémünkre.
Végül a kókuszkrémet a vaníliakivonattal kemény habbá verjük, a torta tetején eloszlatjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.