Már régóta tervezem, hogy a blogon nem csak recepteket, de teszteket, programajánlókat vagy éppen élménybeszámolókat is megosztok. És mi más is lehetne jó alkalom a kezdésre, mint a blogszülinap! 3 éves lett a Salt&Sugar Blog, amit saját motivációm mellett Ti mozgattok, kedves olvasók! Így hát csak egy dolgot mondhatok: köszönöm!

Az talán sokak előtt eddig sem volt titok, hogy pécsi gasztrobloggerként tevékenykedem – vagy ha igen, akkor most tádááám -, így adta magát a dolog, hogy elsőként egy helyi egységet vegyek nagyító alá. Mivel nagy sütirajongó vagyok, rendszeresen látogatom a cukrászdákat. A Jókai Cukrászda 2014 júliusában nyitott és nagy népszerűségnek örvend. Nem véletlen: modern dizájn, pasztell színek, letisztult belső tér és kellemes zene párosul a fantasztikus sütemény kínálat mellé. A francia vonalat képviselik és én személy szerint imádom. A klasszikus sütemények mellett – opera szelet, krémes, macaron – megtalálható a szezonális gyümölcsökkel tarkított különleges kínálat, amely már a szemnek is örömet okoz. A pultban rendszeresen találhatóak mentes termékek (laktóz, glutén), egyedül a cukormentes, amivel talán még bővíteni lehetne… (A teszt napon a fagylalt pult technikai okok miatt nem üzemelt – pedig a sós karamell! -, de talán majd egy másik alkalommal.)

DSC_0957

Kétféle süteményt kóstoltam: meggy zöld tea és mangós krémes. A meggy zöld tea sütemény matcha teával ízesített omlós tészta, rajta meggy-curd. Az omlós tészta finom, a meggy-curd nagyon intenzív gyümölcs ízt ad vissza, nekem talán egy kissé édes, de az összhatással alapvetően elégedett vagyok. A süteménynél nem csak az ízre, de a külalakra is tökéletesen odafigyeltek a készítők, modern forma, amit külön feldob a kis arany alátét, amin tálalják.

DSC_0954

A mangós krémes számomra egy tökéletesen eltalált sütemény volt. A leveles tészta kellően megpuhult, nincs elázva, a közé töltött krém olyan, amilyennek egy jó főzött krémnek lennie kell, de az igazi ínyencség a mangós krém, aminek lágyságát és ízét imádtam! Nagyon jól passzolt a krémeshez, és a kétfajta krém ellenére sem találtam túl soknak az arányt.

DSC_0955

A Jókai Cukrászda, mint már többször is, most is remekelt, ajánlom mindazoknak, akik igényes, minőségi, ízvilágra komplex süteményeket szeretnének kóstolni.

A cukrászdában gyereksarok is van, amit kisgyerekes szülőként én külön értékelek.

Sütemények: kb. 480-580 Ft
Ásványvíz (0,33): 320 Ft
Eszpresszó: 380 Ft

A tesztelés időpontja: 2016. január

Kiegészítés: kutyusokat is szívesen látnak!