Még decemberben történt, hogy megkeresett a MYPROTEIN csapata. A cég főleg fehérjeporokat, vitaminokat forgalmaz, de vannak szuper bio dolgok is – kakaópor, chia mag, különböző növényi vaj: mandula, kesu vagy éppen mogyoró -. Amikor megkerestek, hogy teszteljem a termékeiket, bár az ötlet egyből feldobott, ugyanakkor őszintén szólva kissé le is fagytam: mit fogok én fehérjeporból csinálni??

DSC_1001

Aztán rájöttem, hogy ezzel is tök jól lehet dolgozni, és külön pozitívum, hogy csak a szűk családban is tudok olyanokat, akik esznek – pontosabban isznak – ilyen terméket, kihívás volt hát étel formában is tálalni feléjük. Négy receptet készítettem el, melyek között az összes cukormentes, van közötte vegán, és olyan is, ami edzésre is magunkkal vihető. Ja, és mindegyiket teszteltettem 😉 Remélem, Nektek is tetszeni fog!

Hozzávalók (18-as tortaformához):

3 ek. chia mag + 9 ek. víz
24 dkg myprotein mandulavaj
40 g myprotein kókuszolaj
datolyapaszta: 10 dkg magozott datolya + 5 dkg forró víz
30 g kókuszcukor
50 g holland kakaópor
1/2 tk. szódabikarbóna
10 dkg myprotein impact whey protein – csokis

Csokoládé krém:

2 ek. myprotein mandulavaj
20 g myprotein kókuszolaj
10 g holland kakaópor
80 g nagyon érett banán

DSC_0978

Első lépésben a chia magot összekeverjük a vízzel és 5 percet állni hagyjuk. Elkészítjük a datolyapasztát, a magozott datolyát felöntjük a forró vízzel, öt percet állni hagyjuk, majd leturmixoljuk. A sütőt 180 fokra melegítjük. A brownie hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. Nem baj, ha a tészta nem áll össze gombóccá, sütés közben “összeérik” majd. Az elkészült brownie alapot egy 18 cm-es tortaformában elegyengetjük, kissé nyomjuk is le a tésztát. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A csokoládé krém hozzávalóit egy tálban összeturmixoljuk, és a kihűlt browniera halmozzuk. Hűtőben 4-5 napig is eláll.