Ballagáson ettem ezt a sütit, bevallom elsődlegesen a csajos színe fogott meg. Aztán amikor megkóstoltam, wow. Garantálom, hogy aki szereti a fahéjat, annak a hűha élmény bizony nem marad el. El is kértem azonnal a receptet, amin azért picit módosítottam készítés közben. A tojásfehérje nálam nem keményedett meg rendesen, de ezt abszolút annak tudom be, hogy nem vertem fel kellőképpen keményre. Mindenesetre próbáljátok ki, mert megéri! Éljen a fahéj!

DSC_0571

Hozzávalók:

6 dkg zsír
2 ek. méz
15 dkg porcukor
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 (nagy!) tk. fahéj

35 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

0,5 l tej
2 csomag puncs puding
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Tetejére:

2 tojásfehérje
6 ek. porcukor
1 tk. citromlé
kevés piros ételszínezék

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tálba mérjük és gőz fölött felverjük. Ekkor hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, tésztát gyúrunk belőle és fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát 3 felé osztjuk és sütőpapíron nagyon nagyon vékonyra nyújtjuk.
A krémhez a pudingot felfőzzük, folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, és hozzáadagoljuk a kihűlt pudinghoz. A krémet két felé osztjuk és a lapok közé töltjük.
A tetejére a tojásfehérjét a porcukorral és kevés citromlével nagyon kemény habbá verjük. A krém 3/4-ét a süteményre kenjük, a maradékot kevés ételfestékkel színezzük és ferdén egymástól ugyanolyan távolságra csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkálóval mintákat rajzolunk bele. (Ez nálam most elmaradt, de még mutatósabb lenne úgy a sütemény)

DSC_0565