Mostanában többször készült nálunk pizza, és már vágytam egy kis változatosságra. Eszembe jutott egy régebbi recept tölteléke (ez lenne az), pont valami ilyen krémes töltelékre vágytam. Volt itthon egy kis spenót, ez is belekerült, de csak hússal készítve is kiváló lehet. Mi ebédre ettük, de vendégvárónak, délutáni nasinak is szuper.

DSC_0984

Hozzávalók:

1 adag pizzatészta (recept itt)

15 dkg darált hús
5 dkg spenót (készíthetjük csak darált húsból is)
1 fej lilahagyma
3 duci gerezd fokhagyma
2 ek. tejföl
1 ek. mustár
só, bors ízlés szerint

10 dkg sajt

A pizzatésztát elkészítjük a leírtak szerint, és kelni hagyjuk. Amikor megkelt, a sütőt 220 fokra melegítjük, hőlégkeverést használva. (Ha ez nincs benne, akkor a legmagasabb hőfokra állítsuk a sütőnket). A töltelékhez a lilahagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a darált húst, sóval, borssal ízesítjük és fehéredésig pirítjuk. hozzáadjuk a spenótot, rányomjuk a fokhagymát, és megfonnyasztjuk. Úgy 10 perc alatt készül el a húsos töltelék. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt és alaposan elkeverjük.

A tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk, hosszúkás téglalap alakúra. Minél szélesebb, annál nagyobbak lesznek a csigáink. A tölteléket eloszlatjuk rajta, a szélein 1-1 cm-t kihagyva. Feltekerjük, és csigákat kétujjnyira felvágva vágott felükkel lefelé egy kiolajozott tepsibe helyezzük. Megszórjuk sajttal és az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.